Nově otevřeno

Bílá Vína

Základní surovinou pro výrobu bílého vína jsou hrozny tzv. bílých moštových odrůd révy vinné. Při jeho výrobě se rmut (rozdrcené bobule) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny.

Odrůdy označované jako červené (mají načervenalé bobule – např. Tramín červený) rovněž slouží k výrobě bílých vín.

Bílé víno se však dá vyrobit i z modrých odrůd, pokud se zkvasí jen jejich mošt, který u většiny odrůd neobsahuje téměř žádná barviva. Bílé víno vyrobené z modrých hroznů bez nakvášení se může nazývat klaret.

Cena

249250
1249250
Hrabkovsky Hibernal
Hrabkovský Pavel Vinařství Velké Žernoseky
Skladem
Kód: HRABKOVSKY

Pavel Hrabkovský Roční produkce 10 000 lahví Tradiční rodinné vinařství ve Velkých Žernosekách. Na pěstování hroznů a výrobě vína se podílejí tři generace. ...

 
249 Kč
Detail
Žernosecké Solaris
Žernosecké vinařství
Na dotaz
Kód: ZERNOSECKE

Žernosecké vinařstvíŽernosecké vinařství v roce 1995 plynule navázalo na činnost Šlechtitelské stanice Velké Žernoseky a od té doby na svazích Českého středohoří v litoměřické...

 
249 Kč
Detail
2 položek celkem